ΛΑΓΑΝΑ
ΥΛΙΚΑ για 3 λαγανες
600 γρ. αλευρι κιτρινο
200 γρ. αλευρι γ.ο.χ.
500γρ. νερο χλιαρο
1 φακελακι μαγια + 1 κ.γ ακομη
1 κ.σ.αλατι
3 κ.σ. ταχινι
3κ.σ. ελαιολαδο
2 κ.σ. ζαχαρη
σουσαμι
Ζαχαρονερο για επαλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την μαγιά θα χρειαστουμε 100γρ. νερό,50γρ. αλευρι,την ζαχαρη και την μαγιά. Θα τα ανακατεψουμε και θα σκεπασουμε με μεμβράνη για μια ωρα.
Σε μια λεκάνη θα ρίξουμε ολα τα υλικα μας,την μαγιά αφου εχει φουσκώσει, το υπολοιπο αλευρι,το υπολοιπο νερό μεχρι να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη. Θα την σκεπασουμε με μεμβρανη,θα την αφησουμε να φουσκωσει,αν θελετε την βαζετε και στο ψυγειο και την φτιαχνετε την αλλη μερα(εγω ετσι εκανα). Θα αναψετε τον φουρνο στους 200 βαθμους πανα κατω και θα βαλετε ενα ταψι αναποδα στην κατω σχαρα και ενα μικρο πηλινο γεματο νερακι για να εχουμε υγρασια στον φουρνο μας.Αφου φουσκωσει το ζυμαρι το χωριζουμε σε 3 μερη η και 2 αν τις θελετε φουσκωτες. Στρωνουμε λαδοκολλα και επανω ανοιγουμε το ζυμαρακι με τα χερια,η με πλαστη ,το σκεπαζουμε με πετσετα και το αφηνουμε να φουσκωσει. Μετα παταμε επανω να κανουμε λακουβιτσες απλωνουμε ζαχαρονερο με το πινελο και πασπαλιζουμε σουσαμι. Τοποθετουμε την λαδοκολλα με πολυ προσοχη επανω στο ταψι που καιει και ψηνουμε μεχρι να ροδοκοκκινησει Μολις ξεφουρνησουμε την βαζουμε επανω σε σχαρα να κρυωσει.
Καλη απολαυση και καλη σαρακοστη με υγεια και μην ξεχνατε τα ηθη και τα εθιμα μας γιατι αυτη ειναι η ταυτοτητα μας!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου