Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ CHEESEBURGER

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ

1 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι μεγάλο τσιγαρισμένο
100 γρ. γάλα
3 μεγάλες φέτες ψωμί μουλιασμένο
2 κ.σ. σκόνη μουστάρδα
2 κ.σ. ρίγανη
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικο η και απλό
Αλάτι,πιπέρι,σκόρδο σκόνη
2 κ.σ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μας,ζυμώνουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο. Το ιδανικό είναι να ψηθούν στην σχάρα άλλα και στην λαδόκολλα γίνονται εξίσου νόστιμα. Στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν. Τόσο απλά!!!!

ΨΩΜΑΚΙΑ 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 αυγό
Ενα φλιτζάνι γάλα χλιαρό
4 κ.σ. βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
Λίγο αλάτι
Αυγό για επάλειψη 
Σουσάμι η βρώμη για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε, η ζύμη μας θα κολλάει(αν κολλάει η ζύμη μας λαδώνουμε τα χέρια μας και την δουλεύουμε). Θα την αφήσουμε να ξεκουραστεί μια ώρα. Θα λαδώσουμε τα χέρια μας και θα σχηματίσουμε μπαλάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα όποιο μέγεθος θέλετε εσείς. Να σκεφτείτε, ότι μέγεθος θέλετε τα μπιφτέκια, το ίδιο μέγεθος θα έχουν και τα ψωμάκια μας!!Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε ότι θέλουμε. Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδοκοκκινησουν περίπου μισή ώρα.

Για το γέμισμα εγώ προτίμησα cheddar,κρεμμύδι,ντομάτα. μαρούλι,κέτσαπ,μουστάρδα εσείς διαλέξτε ότι σας αρέσει.

Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε σαν τα σπιτικά δεν έχει!!!!🌺




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου