Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

30 κολοκυθοανθους
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
400 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 τριμμένο καρότο 
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Δυόσμο, μαϊντανό
1 βάζο σπιτική ντομάτα
1 ποτήρι νερό
Αλάτι, πιπέρι
Μια κούπα ελαιόλαδο μισή για το τσιγάρισμα και μισή πάνω από το φαγητό μας λιγο πριν το τελος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα καθαρίζουμε τον στήμονα από το λουλούδι. Σε ένα πλάκερο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο  με τον κιμά έπειτα ρίχνουμε το ρύζι τα μυρωδικά την σάλτσα και το νερό. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το λουλούδι μας και βάζουμε 2 κουταλιές από το μείγμα μας,το στριφογυριζουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί μας.Για ομορφιά γέμισα και πιπεριές και μια ντομάτα!! Βαζουμε 2 δαχτυλα νεράκι στο ταψι,ψεκαζουμε λαδακι,ριχνουμε και αλατακι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω  μέχρι να ροδίσουν. Ένα λεπτό πριν το κλείσετε τα γυαλίζετε με λαδάκι!!!


Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε η άνοιξη κρύβεται μέσα μας!!!🌺






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου