ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια τραγανά μεγάλα Κολινδρου κατά προτίμηση
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
2 λεμόνια
1 φλιτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κεράσια μας από τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο η με οδοντογλυφιδα και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό από ένα λεμόνι να σταθούν και μια ώρα. Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα την ζάχαρη μας,το νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε έπειτα τα κεράσια μας,την βανίλια μας και σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε για μια νύχτα κουνώντας κυκλικά που και που την κατσαρόλα μας. Την επόμενη μέρα βράζουμε, πάντα την φωτιά την έχουμε στο 7 και το νου σας γιατί αφρίζει. Με μια τρυπητή κουτάλα ξαφρίζουμε στην αρχή. Όταν ρίχνουμε μια σταγόνα από το ζουμί μας σε ένα καθαρό πιάτο και κυλάει αργά τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο. Ρίχνουμε το λεμόνι μας και σβήνουμε. Τα βάζα μας να είναι καθαρά και στεγνά,βάζουμε το γλυκό μας ζεστό μέσα κλείνουμε με το καπάκι και αναποδογυριζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου