Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020


ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κόκορα 
4 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
300 γρ. σάλτσα σπιτική 
200 γρ. κρασι κοκκινο ή κονιακ 100 γρ
300 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλια της σουπας πελτε μαζι με το κρεμμύδι 
1 κ.σ. ζάχαρη
 Νερο μεχρι την μεση της κατσαρολας
Αλάτι, πιπέρι

ΣΠΕΤΣΙΕΡΙΚΟ:Δάφνη,τριμμένο γαρύφαλλο,κανέλα,μοσχοκάρυδο,γλυκεία πάπρικα,λίγο καυτερό μπουκοβο,κύμινο,μπαχάρι. Όλα αυτά κατά προσέγγιση. Εγώ έβαλα από μισό κουταλάκι από αυτά τα μπαχαρικά που λατρεύω και στην μύτη από τα υπόλοιπα.Αν βρεθειτε στο ομορφο νησι  υπαρχει ενα φαρμακειο που πουλαει ετοιμο το αυθεντικο μειγμα.

Μακαρόνια με τρύπα
Φυτινη για το κάψιμο των μακαρονιών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα,ρίχνουμε το λάδι,το κρεμμύδι να τσιγαριστεί,το κρέας να ροδίσει και το σβήνουμε με κρασί και το ξυδι. Έπειτα ρίχνουμε την σάλτσα ,όλα τα μπαχαρικά και το νερό και σιγοβράζουμε(το μάτι στο μισό)μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας. Αυτό το φαγητό θέλει τις ώρες του για να μελώσει!!! Στην συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια μας και αφού τα σουρώσουμε,βάζουμε μια κουταλιά κοφτή φυτινη να κάψει και τα περιχύνουμε. Τα σερβίρουμε αφού έχουμε πασπαλίσει κεφαλοτύρι!!!


Καλή απόλαυση και να μην ξεχνάτε να μαγειρεύεται και κανένα ταξίδι όταν μπορείτε!!!🌺


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου