ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φαβα
1λιτρο νερο
2 μεσαια κρεμμυδια
1 καροτο
1 φυλλο δαφνης
150 γρ. ελαιολαδο εξτρα παρθενο
Αλατι πιπερι
Καππαρη.κρεμμυδι.θυμαρι για το γαρνιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το νερο ,τα κρεμμυδια,το καροτο,την δαφνη και μολις αρχιζει να βραζει προσθετουμε και την φαβα, αφου την εχουμε ξεπλυνει πολυ καλα. Βραζουμε σε μετρια φωτια (5)ανακατευουμε μεχρι να χυλωσει λιγο.Τοτε ριχνουμε το αλατι,το πιπερι και σιγα σιγα το ελαιολαδο και το μπλενταρουμε με το ειδικο εργαλειο,μεχρι να γινει βελουτε. Σερβιρουμε σε βαθυ πιατο με κρεμμυδι,καππαρη και ενα κλαδακι απο θυμαρι. Εχω φαει αρκετες φορες φαβα,της Σαντορινης ειναι μελι και δεν μοιαζει με χωμα.
Καλη απολαυση και μην ξεχνατε, καθε τοπος στην χωρα μας εχει τους δικους της θησαυρους,ειναι ευλογια λοιπον να τους γευεστε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου