ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ
ΜΑΓΙΑ
4 φακελακια μαγια
2 φλυτζανακια του καφε νερο(150γρ)
1 κ.σ. ζαχαρη
4 κ.σ. αλευρι
ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
1 γιαουρτι (200γρ)
1 ζαχαρουχο(400γρ)
1 κουτι απο το ζαχαρουχο ζαχαρη
4 αυγα
4 βανιλιες
1 φακελακια κακουλε
3 φακελακια μαχλεπι
Στην μυτη μαστιχα χιου τριμμενη
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
2φλυτζανακια του καφε χυμο πορτοκαλι(150γρ.)
250 γρ. βουτυρο ασπρο
ΛΕΚΑΝΗ
1500 γρ. αλευρι για τσουρεκια
Αυγο για επαλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ανακατευουμε τα υλικα της μαγιας και τα αφηνουμε να φουσκωσουν αφου τα εχουμε σκεπασει με μια μεμβρανη. Σε μια κατσαρολα,ανακατευουμε και ΧΛΙΑΡΕΝΟΥΜΕ τα υπολοιπα υλικα. Και σε μια λεκανη ριχνουμε το αλευρι,τα χλιαρα υλικα και την μαγια. Ζυμωνουμε διπλωνοντας το ζυμαρι και το αφηνουμε να φουσκωσει. Το ξαναπαταμε διπλωνοντας ακομη μια φορα και μολις ξαναφουσκωσει αρχιζουμε να πλαθουμε σε σχημα σαλιγκαριου και τα γεμιζουμε με σοκολατα ή μαρμελάδα.Τα τοποθετουμε σε εξαθεσια φορμα σιλικονης και αφηνουμε να φουσκωσουν(οχι πανω απο 45 λεπτα για να μην σχιστουν) τα αλοιφουμε(απαλα) με χτυπημενο αυγο,πασπαλιζουμε αν θελουμε σουσαμι η αμυγδαλο φιλε και τα ψηνουμε στους 175 βαθμους πανω κατω για περιπου μιση ωρα μεχρι να ροδισουν. Τοσο απλα,τοσο ευκολα!!!Μολις κρυωσουν,αν μεινουν να τα τυλιξετε με μεμβρανη. Τρελα νοστιμια!
Καλη απολαυση και μην ξεχνατε οτι ολοι μπορουν να κανουν τσουρεκια,γιατι οχι και εσυ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου