ΥΛΙΚΑ
150 γρ. γαλα χλιαρο
150 γρ. σπορελαιο
150 γρ.νερο χλιαρο
1 φακελακι μαγια
1κ.σ. ξυδι
1 κ.γ. ζαχαρη
1 κ.γ. αλατι
200 γρ.αλευρι κιτρινο
300 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
500γρ.φετα σκληρη,πιπερι
1 αυγο και σουσαμι για επαλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη θα ριξουμε το νερο,με την μαγια ,την ζαχαρη και λιγο απο το αλευρακι μας να γινει ενας χυλος. Θα το ξεπασουμε με μεμβρανη και θα το αφησουμε να διπλασιαστει. Επειτα θα ριξουμε το γαλα,το λαδι,το ξυδι,το αλατι και σιγα σιγα τα αλευρια. Η ζυμη μας θα ειναι μαλακη,θα την αφησετε μια ωρα να φουσκωσει και μετα θα την νχωρισετε στα δυο. Σε κουμπωτη φορμα η στρογγυλο ταψι κουζινας θα στρωσετε λαδοκολλα και θα απλωσετε το ενα ζυμαρακι κατω,θα τριψετε ολη την φετα απο πανω και το αλλο ζυμαρακι απο πανω. Θα το αλειψετε το αυγο και απο πανω θα πασπαλισετε σουσαμι μπολικο. Θα το αφησετε να φουσκωσει για μια ωρα και θα το ψησετε στους 175 βαθμους πανω κατω μεχρι να ροδοκοκκινησει.
Καλη απολαυση και μην ξεχνατε να χαμογελατε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου