Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020




 ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ

1 λίτρο γάλα

2 αυγα

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου  βανίλια

120 γρ. ζάχαρη

Ξύσμα από λεμόνι

1 σφηνάκι κονιάκ


1 πακέτο κανταΐφι

250 γρ. βούτυρο


ΥΛΙΚΑ για σιρόπι(κρύο)

600 γρ. ζάχαρη

600 γρ. νερό

1 ξύλο κανέλα

5 γαρίφαλα

Ξύσμα από ένα λεμόνι και τον χυμό



500 γρ. φυτική σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικα βραζουμε το σιροπι μας και το αφηνουμε να κρυωσει παρα πολυ καλα!!! Μεσα στο μακροστενο πυρεξ χτενιζουμε το κανταιφι μας και το περιχυνουμε με το βουτυρο. Το ψηνουμε στους 160 βαθμους πανω κατω μεχρι να ροδισει καλα!!! Και μολις το ξεφουρνισουμε ριχνουμε αμεσως το κρυο σιροπι.Παιρνουμε μια κατσαρολα με χοντρη βαση και αφου χωρισουμε ενα ποτηρι γαλα,ριχνουμε το υπολοιπο στην κατσαρολα μαζι με την ζαχαρη,το ξυσμα και το κονιακ.Μεχρι να ζεσταθει θα ριξουμε μεσα στο ποτηρι με το γαλα, το ανθος αραβοσιτου και τους κροκους και θα ανακατεψουμε καλα.Μολις ζεσταθει λιγο το γαλα στην κατσαρολα,προσθετουμε το γαλα που βρισκεται στο ποτηρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!!!!Στην πρωτη φουσκαλα αποσυρουμε απο την φωτια και αφηνουμε λιγο να κρυωσει και σκεπαζουμε την κρεμα με μεβρανη.Να ακουμπα στην κρεμα για να μην ξεραθει.Και την βαζουμε στο ψυγειο.Επισης χτυπαμε με το μιξερ την κρεμα γαλακτος να γινει σαντυγι και την τοποθετουμε στο ψυγειο!Την αλλη μερα και αφου εχει τραβηξει το σιροπι, αδειαζουμε απο πανω την κρεμα και απο πανω την σαντυγι.Και πασπαλιζουμε φυστικι αιγινης!!!Μπορει να φανταζει δυσκολο ομως δεν ειναι!!!


Καλη απολαυση!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου