Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

 ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ








ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ


400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 φλιτζανάκι του καφέ νερό χλιαρο

1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα χλιαρο

1 κ.σ. μαγιά ξηρή

2 κ.σ. σπορέλαιο

1 αυγό μικρο

Λίγο αλάτι

Λίγο ζάχαρη


ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

10 φέτες παστουρμά χωρίς το τσιμένι(σκόρδο,λιναρόσπορος,κόκκινο πιπέρι,μαύρο πιπέρι)

300 γρ. κομμάτι γκούντα

Ψιλοκομμένες φέτες ντομάτα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.Η ζυμη θα βγει πολυ μαλακη (αν κολλαει ριχνουμε λιγο αλευρι) Αφήνουμε το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί μια ώρα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τον παστουρμά, σε ζάρι μεγάλο το γκούντα και την ντομάτα ψιλοκομμένη. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμη σε μέγεθος καρυδιού το ανοίγουμε με το χέρι και βάζουμε μέσα λίγο παστουρμά,γκούντα και ντομάτα. Κλείνουμε και πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιελαιο και τηγανίζουμε σε μετρια προς δυνατη φωτια,τα παστουρμαδοπιτακια  απ όλες τις πλευρές.Στρωνουμε χαρτι κουζινας και μολις τηγανιστουν τα βαζουμε επανω. Θα γίνουν 30 τεμάχια περίπου. Τόσο απλά!!! Ζέστα όταν είναι λιώνουν στο στόμα!!!

Μπορουμε αν θελουμε να βαλουμε γεμιση,κοκκινιστο κιμα που μας εχει περισεψει απο μακαρονια και κασερι.


Καλή απόλαυση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου