Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020









 

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κούπα(200γρ) σιμιγδάλι ψιλο

1 κούπα καρύδια κομμένα στο μουλτι

8 αυγά οχι κρυα

200 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.σ. μπεικιν

1 κ.γ κανέλα

1 πρέζα αλάτι

Μιση κουπα(125γρ.) Σπορελαιο

150 γρ αλευρι γ.ο.χ.

ΣΙΡΟΠΙ(κρύο)

700 ζάχαρη

700 νερό

2 ξύλα κανέλα

5 γαρίφαλα

ξύσμα από ένα λεμόνι

150 γρ. χυμό πορτοκάλι

1 κ.σ μέλι στο τέλος του βρασμού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πρώτη μας δουλειά είναι να ανοιξουμε τον φουρνο να ζεστενετε στους 180. Επειτα βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει . Στη συνεχεια σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα τα αυγά(σε θερμοκρασια δωματιου) με την ζάχαρη να αφρατεψουν και έπειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σιγα σιγα. Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί η πυρεξ μακροστενο(εγώ την πατησα ,γιατι την έκανα σε κουμπωτή φόρμα και μου έφυγε το σιρόπι απ έξω χα!χα!)ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω! Μόλις ξεφουρνισουμε το γλυκό, το σιροπιάζουμε σιγά σιγά. Εγώ έκανα τις τρέλες μου...Έβαλα φύλλο κρούστας, έριξα μέσα το μείγμα μου και από πάνω κανταΐφι,το εψησα, το σιροποιασα και το στόλισα με βουτυροκρέμα! Άλλος θέλει σοκολάτα από πάνω,άλλος μια μπάλα παγωτού δίπλα! Εγώ σας προτείνω αρχικά να την κάνετε απλή,παραδοσιακή όπως την γράφω!! ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ!!!!


Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε, το σιρόπι αυτό είναι τέλειο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο μπακλαβά και στα κανταΐφι!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου