ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι νουα
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
Πιπέρι,θυμάρι
1 ζωμό κρέατος
2 λεμόνια ζουμερά
700 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας παρά πολύ καλά απ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι,το καρότο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε την φωτιά(4),ρίχνουμε το ζωμό και το νερό,πιπέρι,θυμάρι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες με κλειστό καπάκι. Ανά μισή ώρα θα το αναποδογυριζετε από όλες τις πλευρές του. Μόλις γίνει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε λεπτές φέτες!! Το ζουμάκι που έχετε στην κατσαρόλα θα το δέσετε με 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ η και 3 ανάλογα πόσο ζουμάκι σας περίσσεψε και θα περιχύσετε το χυμό από το λεμόνι. Όταν θα το σερβίρετε,θα στρώσετε τις φετουλες του κρέατος, θα περιχύσετε με την σάλτσα και θα συνοδέψετε με πουρέ πατάτας, η μπασμάτι!!Νόστιμο κυριακάτικο φαγητό!!!
Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε στα οικογενειακά τραπέζια σας να καλείτε τον πάππου και την γιαγιά!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου