Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020







 ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ

200 γρ. καρότο τριμμένο στο μουλτι

1 κούπα(250 γρ.) ζάχαρη

1 κούπα γάλα

4 αυγά

Μισή κούπα σπορέλαιο η βούτυρο

1 φαρίνα 

Μισή κούπα τριμμένο φουντούκι η καρύδι

Μισή κούπα ψιλοκομμένα βερίκοκα ξερά και κράμπερι

2 κουταλιές της σούπας κανέλα 

1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

1 σφηνάκι κονιάκ

Ξύσμα από πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όπως κάνετέ το κέικ το ίδιο θα κάνετε και εδώ. Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεα υλικά μας. Εγώ να σας πω την αλήθεια το έκανα χωρίς μίξερ και έγινε  και πάρα πολύ αφράτο!!! Μπορείτε να το ψήσετε όπου θέλετε εγώ σας προτείνω μια στρόγγυλη κουμπωτή φόρμα για να γίνει σαν τούρτα. θα το ψήσετε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 1 ώρα και 10 λεπτά. Να πάρει καφετί χρώμα και όχι μπεζ. Θα το αφήσετε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και θα το κόψετε στην μέση οριζόντια αν θέλετε να βάλετε  γλάσο και μαρμελάδα καρότο!!. Αν δεν θέλετε δεν το κόβετε και πασπαλίζετε μπόλικη άχνη!!! Είναι ένα υπέροχο,πεντανόστιμο και δυναμωτικό γλύκισμα!!! 


1)ΓΛΑΣΟ 

1 Φιλαδέλφεια

300 γρ ζαχαρούχο 

100 γρ. φυτική σαντιγί


2)ΓΛΑΣΟ

350 βουτυρο

1ζαχαρουχο

1βανιλια

 Επιλεξτε οποιο γλασο θελετε!!!Το χτυπάτε στο μίξερ να δέσουν τα υλικά και το βάζετε για 3 ώρες στο ψυγείο. Και γαρνίρετε!!!!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ

 Τρίβετε στον ρεντε 1 κιλό καρότα,αφού τα καθαρίσετε και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μαζί με 1 κιλό ζάχαρη,2 βανίλιες και για το τέλος χυμό από λεμόνι. Όπως σε όλες τις μαρμελάδες το γλυκό είναι έτοιμο όταν το σιρόπι μας το ρίχνουμε με ένα κουταλάκι σε στεγνό πιάτο και δεν κατρακυλάει σαν νερό. Τα κλείνουμε σε στεγνά βάζα και τα αναποδογύριζουμε.

Καλή επιτυχία και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου