ΣΑΡΑΓΛΙ ΣΟΥΡΩΤΟ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φύλλα κρούστας
1 τετράγωνο βούτυρο λιωμένο για επάλειψη
250 γρ. φουντούκια,αμύγδαλα,καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. φρυγανιά
1 κουταλιά κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
2 βανίλιες
700 γρ ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
5 γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 6 λεπτά ακριβώς και αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε προσεκτικά τα φύλλα παίρνουμε ένα και το ραντίζουμε με το βούτυρο. Παίρνουμε μια χουφτιτσα από το μείγμα μας με τα ξηροκαρπια και
πασπαλίζουμε πάνω απο το φύλλο. Τοποθετούμε μια βελόνα χοντρή πλεξίματος η δυο ξυλάκια για σουβλάκια και αφού διπλώσουμε την μια πλευρά επάνω στην βελόνα, τυλίγουμε. Αφαιρούμε την βελόνα σουρώνοντας το φύλλο. Αν τα θέλετε πολύ μικρά και λεπτά θα πάρετε φύλλα βυρητου και θα τα σφιξετε πολυ καθώς τα τυλιγετε. Αν τα θέλετε σαν τα δικά μου δεν θα τα πάρα σφιξετε και δεν θα ψιλοκόψετε τόσο πολυ τους καρπούς!!! Θα τα αραδιάσετε σε βουτυρωμένο ταψί 25Χ35,θα ρίξετε ότι βούτυρο σας περίσσεψε και θα τα ψήσετε στους 160 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν!!! Μόλις τα ξεφουρνίσετε ρίχνετε το κρύο σιρόπι και το αφήνετε λιγες ώρες να τραβήξει το σιρόπι!!
Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε να τιμάτε τις παραδόσεις!!!🌺
Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε να τιμάτε τις παραδόσεις!!!🌺
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου