Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020



ΑΡΜΕΝΟΒΙΛ ΠΑΓΩΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο φυτική πράσινη κρέμα
1 ντενεκεδακι μορφατ 
1 ζαχαρούχο
2 βανίλιες
15 μπεζέδες
200 γρ. φουντουκιά και αμύγδαλα
200 γρ. ζάχαρη
150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα(εγώ δεν την έλιωσα, την έτριψα σε μικρά κομματάκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε τους καρπούς να καραμελώσουν για 2 λεπτά. Τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Αφού κρυώσουν τα χοντροκοβουμε στο μουλτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρεμά,την μορφατ,το ζαχαρούχο,τις βανίλιες να αφρατεψουν. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τους καραμελωμενους καρπούς και τους μπεζέδες πολύ χοντροκομμενους!! Και το βαζουμε καταψυξη να παγωσει!!!!Εγώ το μείγμα μου το έβαλα σε μια κουμπωτή μεγάλη φόρμα με τρύπα στην μέση. Εσείς μπορείτε αν θέλετε να τα κάνετε ατομικά σε μπολάκια μιας χρήσεως. Ένα είναι το σίγουρο!!! ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΟΥ!!!

Καλη απολαυση και μην ξεχνατε διαιτα απο Δευτερα!!🌺

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου