Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γαρίδες μεσαίες κατεψυγμένες καθαρισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 καρότο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σπιτική
1 κούπα κριθαράκι μέτριο
3 και μισή κούπα ζουμί απο τα κεφάλια που βρασαμε 
Αλάτι,πιπέρι και ρίγανη
Λίγο ζάχαρη
Αν θέλετε λίγο σκόρδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βραζουμε τα κεφαλια.Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντερακι απο την πλάτη της γαρίδας. Σε ένα πλάκερο βάζουμε το λάδι μας και αφού έχουμε περάσει από το μουλτι το κρεμμύδι το καρότο και την πιπεριά τα τσιγαρίζουμε και αφού μαραθούν τα σβήνουμε με το τσίπουρο. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε μέχρι να χρυσαφισει. Προσθέτουμε το ζουμί απο τα κεφάλια,την σάλτσα μας και τα μπαχαρικά μας και χαμηλώνουμε την φωτιά μας στο 6 αν το μεγαλύτερο σας είναι το 9. Ανακατεύουμε ελάχιστα και μόλις δείτε το κριθαράκι να έχει φουσκώσει λίγο και το πλάκερο μας να έχει ζουμί αρκετό ριχνουμε τις γαριδες μας, το σβήνουμε,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει και να μελώσει. Σερβίρουμε ζεστό και με τριμμένη φέτα!!!! Τόσο απλά!!!


Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου