ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό γίγαντες κάτασπρους
1 μεγάλο καρότο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελιθρα σκόρδο
1 βάζο σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
1 κύβο λαχανικών
1 πιπεριά κόκκινη
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη, λίγο γλυκεια πάπρικα και 3 δαφνόφυλλα
Λίγη ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά μουλιάζουμε τους γίγαντες για 24 ώρες. Στραγγίζουμε και τους βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα καρότα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ με καπάκι η σε μια γάστρα. Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας σε ένα πλάκερο. Πρώτα ρίχνουμε το λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι ,το σκόρδο,τα μυρωδικά μας,τα μπαχαρικά και την σάλτσα με τον κύβο. Τελος ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και τα περιχύνουμε στους γίγαντες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, και την ρίγανη!!!Και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 1 με μιάμιση ώρα χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με φέτα βαρελίσια και ζεστό ψωμί!!!! Οι μερακλήδες ριξτε και ένα λουκάνικο χωριάτικο 10 λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου