ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. βούτυρο τετράγωνο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
40 γρ. κορν φλαουρ
Ξύσμα από πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και με το χερι ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή βουτυράτη ζύμη!!!Τώρα για να μοιάζουν με ζαχαροπλαστειου θα πρέπει να έχουμε ένα κορνε χοντρό. Άλλη λύση είναι να τα πλάσουμε και να τα χαράξουμε με πιρούνι. Άλλη λύση είναι να τα κάνουμε μπαλάκια μικρά και να τα πατήσουμε με την μύτη από τον λεμονοστύφτη!!!Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 20 λεπτά!!!Μόλις τα ξεφουρνισουμε θα είναι μαλακά θα τα αφήσετε να κρυώσουν να σφίξουν. Τα γεμίζετε με μαρμελάδα ή πραλίνα!!!θα βγούνε περίπου 20 τμχ. Αν θελετε να γινουν σοκολατενια αφαιρειτε μια κουταλια γεματη αλευρι και βαζετε μια κουταλια κακαο!!!Τόσο απλά και νόστιμα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου