ΚΙΟΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μισό κιλό κιμά χοιρινό
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα και τσιγαρισμένα
2 αυγά
2 κ.σ. ξύδι
Λίγο ούζο
1 κ.γ. μπεικιν
2 φλιτζανάκια του καφέ φρυγανιά τριμμένη η 4 φέτες μουλιασμένες ψίχα ψωμιού η 2 φλιτζανάκια του καφέ Κουάκερς.
Μαϊντανό και δυόσμο κατά βούληση
Αλάτι,πιπέρι και ρίγανη
Αλεύρι και φρυγανιά μισό μισό για το παναρισμα
Για το τηγάνισμα μισό ελαιόλαδο μισό καλαμποκελαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.Αν θέλετε το ζυμώνετε στην κουζινομηχανη για να γίνουν πιο ομοιόμορφα και στρογγυλά. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να δέσουν τα υλικά μας. Όταν έρθει η ώρα να τα τηγανίσουμε τα παναρουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι μας. Έπειτα καθόμαστε και απολαμβανουμε την μοναδική μυρωδιά τους!!!Πατάτες,χωριάτικη(την τούρτα που σας έχω δείξει) και μπυριτσα πάνε γάντι!!!
Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε οι μυρωδιές είναι τα παιδικά μας χρόνια!!!🌺
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου