Κυριακή 26 Απριλίου 2020






ΦΑΝΟΥΡΌΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

750 γρ. φαρίνα
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 και μισή κούπα ζάχαρη
1 και μισή κούπα σπορέλαιο
1 κ.σ. σοδα φαγητου
3 κ.σ. κανέλα
2 κ.γ γαρίφαλο
100 γρ. Τριμμενο καρυδι
300 γρ. σταφιδα ξανθη(την αλευρωνετε πρωτα)
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 βανίλιες
3 κ.σ. γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο(προαιρετικα) 
Αχνη για το στολισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά αλευρώνουμε τις σταφίδες μας και τις τοποθετούμε σε ένα μπολάκι. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά μας και μετά στα στερεά σιγα σιγα,ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες μας. Η κουπα ειναι στα 250 γρ.Ταψι βλεπετε στις φωτογραφιες εχω χρησιμοποιήσει διαφορα.Τόσο απλά και μυρωδάτα!!!!!Ανάβουμε στους 180 πάνω κάτω για μια ώρα και 10 λεπτά .Αφήνουμε να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.


*Στις 27 Αυγούστου που τιμάται ο Άγιος Φανούριος συνηθίζεται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν φανουρόπιτες τις οποίες μοιράζουν στην γειτονιά αφού ευλογηθούν πρώτα από την εκκλησία. Αυτό γίνεται μια μέρα νωρίτερα το απόγευμα στις 26 Αυγούστου. Σας εύχομαι λοιπόν να σας φανερώνει καλοτυχία ο άγιος και να φωτίζει τον δρόμο της ζωής του καθενός!!!!


Ευλογία και φώτιση σε όλους μας!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου