Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΚΟΥΠΑΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ 

ΥΛΙΚΑ

450γρ. κανταΐφι
150γρ. βούτυρο
200γρ. ηλιέλαιο
Μισή κούπα σπασμένο φουντούκι
Μισή κούπα γκραμπερι

ΣΙΡΟΠΙ

3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Μισό λεμόνι και τον χυμο
1 ξύλο κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά  ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα τα υλικα μας και μολις αρχισει να βραζει μετραμε 5 λεπτά και το αφήνουμε επειτα  να κρυώσει και αφαιρούμε την φλούδα. Χτενίζουμε το κανταΐφι μας και αφού έχουμε λιώσει  το βούτυρο και το λάδι  σιγά σιγά το ρίχνουμε στο κανταΐφι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Παίρνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ και βάζουμε κανταΐφι όπως στην φωτογραφία και αφού έχουμε ανακατέψει τα φουντούκια και τα γκραμπερι προσθέτουμε μια κουταλιά, το κλείνουμε και το πατάμε να πάρει το σχήμα του φλιτζανιού.Το αναποδογυριζουμε στο ορθογώνιο πυρέξ μας η ότι ταψάκι έχετε μικρο.Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 1 και μισή ώρα μέχρι να ροδίσει. Θα βγούνε 15 κομμάτια. Μόλις ψηθούν προσθέτουμε το κρύο σιρόπι μας και το αφήνουμε 2 ώρες να τραβήξει.Θα κολυμπάνε μην τρομάζετε. Οι μερακλήδες να προσθέσουν παρακαλώ μια μπάλα παγωτό!!Θα ξετρελαθείτε!!!

Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου