Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 συκωταριά αρνίσια
2 σκέπες αρνίσιες μεγαλες
2 ματσάκια κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 λεμόνι ζουμερό
αλάτι πιπέρι 
1 κούπα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε την συκωταριά  και την βράζουμε ένα μισαωρο. Αφού κρυώσει πετάμε το νερό και την ψιλοκόβουμε. Ότι βλέπουμε που δεν μας αρέσει,το πετάμε. Δηλαδή εγώ κάτι που μοιάζει με σωλήνα το πετάω. Σε ένα πλάκερο η σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε καλα τα κρεμμύδια, την συκωταριά, τα μυρωδικά και τελος ριχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερονουμε,το λεμόνι και το νερό. Σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει και να φουσκωσε το ρυζι. Αφού μουλιάσαμε την σκέπη σε νερό και ξύδι παίρνουμε ένα φλυτζανι τσαγιου, απλώνουμε ένα κομμάτι σκεπη ρίχνουμε δυο κουταλιές μεγάλες από την συκωταριά το κλείνουμε και το αναποδογυριζουμε στο ταψί μας.Ριχνουμε στο ταψι ενα δαχτυλακι  νερο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς να ροδίσουν.Δεν θελουν πολυ ψησιμο γιατι θα διαλυθουν.

Καλή απόλαυση και καλή ανάσταση σε όλους μας!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου