ΜΑΓΕΙΡΊΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη συκωταριά αρνίσια με τα εντερακια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 ματσάκια κρεμμυδάκια
2 ριζες μαρούλια κομμένα σε λωρίδες
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι άνηθο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Για το αυγολέμονο θα χρειαστούμε 2 λεμόνια 1 πορτοκάλι, 2 αυγά και μια κουταλιά κορν φλαουρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κόβουμε τα εντερακια στην μέση με ένα ψαλίδι τα πλένουμε και τα βάζουμε σε νερό και ξύδι και μόλις καθαρίσουν τα ζεματίζουμε. Πλένουμε την συκωταριά, αφαιρουμε τα πολύ σκληρά κομμάτια που μοιάζουν με σωλήνα και την ζεματίζουμε. Αφού κρυώσουν και τα δυο τα ψιλοκόβουμε.Σε μια κατσαρόλα μεγάλη ρίχνουμε το λάδι,τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά να μαραθούν και έπειτα τη συκωταριά,τα εντερακια,το ρύζι,το μαρούλι,αλάτι,πιπέρι και νεράκι πιο πάνω από την μέση της κατσαρόλας. Βράζουμε μέχρι να μελώσει το φαγητό μας και να σπάσει το ρυζάκι μας.Το νερό που θα έχει μείνει θα κάνει το φαγητό να μοιάζει με σούπα. Αφού κρυώσει λιγακι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μουλτι και περιχύνουμε την σούπα μας. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και βαρελίσια φετα!!!
Καλή απόλαυση και καλό πασχα σε όλους μας!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου