Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ.ξινόμηλα κομμένα σε κύβους
250 γρ.πορτοκαλια ακερωτα ολοκληρα κομμένα σε λεπτες φετες
250 γρ.φλουδα από μανταρίνια ακερωτα 
250 γρ.καροτα τριμμένα
100 γρ.φουντουκια  ψημένα χοντροτριμμένα
2βανιλιες
Σε ενα πουγκί απο τούλι θα βάλετε 5 γαρύφαλλα,3 γλυκάνισους,2 ξυλα κανέλας
150γρ κρανμπερι
1κιλο ζάχαρη
1 σφηνακι κονιακ
200γρ χυμό από μανταρίνι
Στο τέλος μόλις βράσει χυμό από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε την ζάχαρη, το χυμό μανταρινι,το πουγκί, την βανίλια,τα πορτοκάλια,τις φλούδες μανταρινιου αφού έχουμε αφαιρέσει το άσπρο μέρος,τα καρότα,το κονιακ,




τα μήλα. Η θερμοκρασία είναι στο 6 και βράζουμε για περίπου μια ώρα. Όταν θα έχει περάσει μίση ώρα θα προσθέσουμε τα κρανμπερι και τα αμύγδαλα και στο τέλος το χυμό από λεμόνι.Γεμιζουμε τα καθαρα βαζα μας,σφραγιζουμε και τα γυριζουμε αναποδα μεχρι να κρυωσουν!!!

TIP

Οι μαρμελάδες σχεδόν πάντα θέλουν 1 κιλό ζάχαρη 1 κιλό φρουτο.Επισης θέλουν μέλωμα δηλαδή αγάπη  δεν βάζουμε την κατσαρόλα και φεύγουμε αλλά την κοιτάμε  με φροντιδα.Οταν το ζουμάκι το δοκιμάζουμε σε ένα στεγνό πιάτο και η σταγόνα δεν μοιάζει με νερό τότε είναι ετοιμη.Επισης τα βάζα σας να είναι στεγνά και καθαρά και μόλις σβήνετε τις μαρμελάδες σας τις σφραγίζεται και τις γυρίζετε ανάποδα.

καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε ηζωή είναι γεμάτη μυρωδιές από τα παιδικά μας χρόνια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου