ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ
ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά αλεύρι για τσουρέκια ακόμη καλύτερα στην μοβ συσκευασία.
1 κουτί ζαχαρούχο.
3 κουτιά χλιαρό νερό όχι καυτό.
200 γρ. μαγιά νωπηη 4 κύβους μαγιά νωπη ή 9 φακελακια ξηρη
8 αυγά.
1 φακελάκι μπεικιν.
Βανίλια και ξύσμα από 2 πορτοκάλια.
3 σακουλάκια μαχλεπι.
3 σακουλάκια κακουλε.
3 κουτιά ζάχαρη(αν τα τρωτε γλυκα βαλτε 4)
Λίγο αλάτι.
500 γρ. βούτυρο, η 500 φυτινη, η 3 κουτιά ηλιέλαιο.
1 αυγο για επάλειψη.
Σουσάμι η αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε μισο κουτί νερό,την μαγιά,2 κουταλιές ζάχαρη,αλεύρι μέχρι να γίνει χυλος και σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί.
2.Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά βάζουμε ,το ζαχαρούχο ,την ζάχαρη, τα αυγά,το μαχλεπι,το κακουλε,το ξύσμα,το υπόλοιπο νερό,την βανιλια,
3.Σε ένα μικρο κατσαρολακι χλιαρενουμε το βούτυρο
4.Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το μπεικιν και ρίχνουμε τα υλικά από την μαγιά ,μετά τα υλικά με το ζαχαρούχο και καθώς ζυμώνουμε βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο. Ζυμώνουμε διπλώνοντας και μόλις τελειώσουμε σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Μόλις φουσκώσει ξαναζυμωνουμε. Αυτό θα γίνει 3 φορές.Μετά πλέκουμε ενα ενα στο ταψι,τα αφήνουμε να φουσκώσουν,τα αλείφουμε με αυγο.Μολις φουρνισουμε το ενα, πλεκουμε για το επομενο ταψι. Διακοσμούμε με σουσάμι,η αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν.
TIP
1. Όλα τα υλικά χλιαρά.
2. Όχι κρύο σπίτι.
3. Αλεύρι για τσουρέκια 14% πρωτεΐνη.
4. Διπλώνουμε την ζύμη όχι ζύμωμα.
5. Όχι όλα μαζί πλέξιμο, ένα ένα να φουσκώνουν και να ψήνονται.
6. Γενικώς τα τσουρέκια θέλουν αγάπη πολύ, δηλαδή να τα παρακολουθουμε στο φούσκωμα. Να διπλασιαστεί αλλά όχι να το ξεχάσουμε και να κάτσει.
7. Αν θέλετε τα κάνετε γεμιστά με σοκολάτα, με μαρμελάδα και αν θέλετε να τρελάνετε κόσμο να τα γεμίσετε με πλάκες σοκολάτα που δίναμε στα μικρά μας.
8. Σε μια κούπα βάζουμε 2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού με 1 κουταλιά ηλιέλαιο το ανακατεύουμε και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές στα ψημένα μας τσουρέκια.
9. Κάθε χρόνο κάνω 3 κιλά για να μοιράσω στους αγαπημένους συγγενείς και φίλους το ίδιο θα προτείνω και σε σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου