Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




ΚΕΙΚ  ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ ΚΕΙΚ

2 κουπες καλαμποκελαιο (500ΓΡ)
3 κουπες ζαχαρη
Αλευρι(γ.ο.χ) απο το ενα κιλο θα περισσεψει ενα
φλυτζανακι του καφε
4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
2 κουπες γαλα χλιαρο
1 φακελακι μπεικιν
2 βανιλιες
1 σφηνακι κονιακ η ρουμι

ΣΙΡΟΠΙ

3 κουπες ζαχαρη
4 κουπες νερο
300 γρ. κουβερτουρα χοντροκομμενη
50 γρ. βουτυρο
2 βανιλιες

ινδοκαρυδο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικα χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν. Συνεχιζουμε με το λαδι,το γαλα,το μπεικιν,τις βανιλιες,το κονιακ  και τελος σιγα σιγα το αλευρι.Βουτυρωνουμε ενα μεγαλο ταψι κουζινας και ριχνουμε το μιγμα μας. Ψηνουμε στους 180 βαθμους πανω κατω μεχρι να ροδισει καλα. Περιπου μια ωρα. Μολις ψηθει και κρυωσει καλα το κοβουμε σε μικρα τετραγωνα κομματια και τα αφηνουμε μια νυχτα να "μπαγιατεψει".Την αλλη μερα φτιαχνουμε το σιροπι μας.Βαζουμε την ζαχαρη με το νερο να βρασουν για 5 λεπτα,το κατεβαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε μεσα την κουβερτουρακαι ανακατευουμε πολυ καλα να λιωσει και τελος ριχνουμε τις βανιλιες. Βουταμε τα κομματια μας μεσα στο ζεστο σιροπι να ποτισει(10") Σε ενα μπολ βαζουμε μπολικο ινδοκαρυδο και κατευθειαν οπως θα τα βγαζουμε απο το σιροπι θα τα ριχνουμε μεσα. Η προελευση αυτου του γλυκου ειναι η Αυστραλια. Ονομαζετε Lamingtons. Εμενα μου αρεσει χωρις μαρμελαδα η κρεμα. Ειναι ενα πολυ νοστιμο γλυκο, ελαφρυ,εντυπωσιακο και ξεχασα να σας πω οτι θα βγουν καμια 90 κομματια,αρα για μια γιορτη με πολυ κοσμο ειναι οτι πρεπει.

Καλη απολαυση και μην ξεχνατε να χαμογελατε, να αγαπατε τον εαυτο σας και τους γυρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου