ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
Μισο κιλο γαριδες
1 κονσερβα κονκασε περασμενο στο μουλτι
Μιση κονσερβα πουμαρο
150 γρ. ελαιολαδο
1 κρεμμυδι μικρο
2 σκελιθρες σκορδο
Ενα σφηνακι ουζο
150 γρ. νερο
200 γρ. ρεγκατο κασερι
Αλατι,πιπερι,ριγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το πλακερο στην φωτια ριχνουμε το λαδι και το ψιλοκομμενο κρεμμυδι να τσιγαριστει.Προσθετουμε για δυο λεπτα το σκορδο και μετα το αφαιρουμε. Σβηνουμε με το ουζο, ριχνουμε τις ντοματες,το νερο,το αλατι,το πιπερι,την ριγανη και χαμηλωνουμε την φωτια στο 4.Αφηνουμε να μελωσει η σαλτσα και καθαριζουμε τις γαριδες. Αφου τις πλυνουμε με ενα μυτερο μαχαιρι επανω στην ουρα της εχει ενα εντερακι που πρεπει να αφαιρεσουμε. Πιεζουμε το μαχαιρι μεσα και αφαιρουμε απαλα το εντερακι. Αν θελετε τις καθαριζετε τελειως απο τα τσοφλια. Εμενα μου αρεσουν τα ζουμια και ετσι δεν αφαιρω τιποτε αλλο εκτος απο το εντερακι. Μολις μελωσει η σαλτσα ριχνουμε μεσα τις γαριδες για 4 λεπτα ΜΟΝΟ και αποσυρουμε απο την φωτια. Ριχνουμε απο πανω το τριμμενο ρεγκατο και σερβιρουμε με ζεστο ψωμακι!!!
Καλη απολαυση και μην ξεχνατε να προσεχετε τον εαυτο σας!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου