Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020







 ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 τ.μ.χ.

1 φαριναπ

Μισή κούπα μπύρα

1 κούπα(250γρ.)σπορέλαιο

1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη

2 βανίλιες

Ξύσμα από πορτοκάλι


ΣΙΡΟΠΙ

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

Μισή κούπα χυμό πορτοκάλι


Ινδοκαρυδο για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη,ρίχνουμε την μπύρα και ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε τις βανίλιες,το ξύσμα και το αλεύρι,ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα!! Παίρνουμε λίγο ζυμαράκι και το ανοίγουμε στην παλάμη μας, στην μέση βάζουμε μαρμελάδα μήλο με ψημένα αμύγδαλα χοντροκομμένα,και το κλείνουμε!!Μπορείτε εσείς να βάλετε και λουκούμι! Στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπαλάκια μας,όχι πολύ κοντά γιατί θα φουσκώσουν!! Ψήνουμε πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για μισή ώρα,μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις τα ξεφουρνίσετε, τα βουτάτε στο σιρόπι και από τις δυο πλευρές και τα  πασπαλίζετε με ινδοκαρυδο.

Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε και όλα θα πάνε καλά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου