Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020





ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ

12 κολοκύθια μέτρια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα

150 γρ. ελαιόλαδο 

Αλάτι,πιπέρι,μαϊντανό,άνηθο

Νερό μέχρι να σκεπάσουμε τα κολοκύθια


ΣΑΛΤΣΑ

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 λεμόνια ζουμερά

Ζουμί από την κατσαρόλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά καθαρίζουμε τα κολοκύθια. Κόβουμε το κοτσάνι και με το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε το κολοκύθι. Αν δεν το έχετε,με ένα μαχαιράκι κυκλικά και σιγά σιγά θα καθαριστεί. Δεν πετάμε τίποτα,αυτό που θα αφαιρέσετε μπορείτε να το κάνετε κολοκυθοκεφτεδες η να το προσθέσετε στα γεμιστά σας. Σε ένα τηγάνι θα ΤΣΙΓΑΡΊΣΟΥΜΕ το κρεμμύδι,το καρότο,τον κιμά(πολύ καλά),τα μυρωδικά και τέλος το ρύζι και ένα φλιτζάνι νερό. Σβήνουμε μετά από 5 λεπτά την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αρχίζουμε έπειτα να γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με την βοήθεια ενός κουταλιού και τα αραδιάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. θα σκεπάσουμε τα κολοκυθάκια με νερό,θα ρίξουμε και το λάδι και θα τα βάλουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά να μελώσουν. θα είναι έτοιμα όταν μαλακώσει το κολοκύθι.Η κατσαρόλα μας θα έχει αρκετό ζουμάκι όπου και θα κάνουμε την σάλτσα μας. Σε μια άλλη κατσαρόλα θα βάλουμε το βούτυρο να λιώνει θα προσθέσουμε το αλεύρι και σιγά σιγά θα ρίχνουμε το ζουμάκι που έχει η κατσαρόλα μας από τα κολοκύθια που βράσαμε. Μόλις πάρει και χυλώσει θα ρίξουμε το χυμό από τα λεμόνια. Θα σερβίρετε τα κολοκυθάκια ζεστά και θα περιχύσετε την σάλτσα!!! Φέτα και ζεστό ψωμάκι θα ήταν το ιδανικό!!! 


Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε να τσιγαρίζετε τον κιμά και στα κολοκυθάκια και τους λαχανοσαρμαδες γιατί όσο και να σας φαίνεται παράξενο το ωμό κρέας κάθεται πιο βαρύ στο στομάχι και δεν χωνεύεται εύκολα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου