ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι μπλε γ.ο.χ.(ισως περισσεψει μιση κουπα..ειναι αναλογα το αλευρι)
2 κούπες καλαμποκελαιο(500γρ)
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Μιση κουπα ζαχαρη(120γρ.)
1 κούπα και μιση(370γρ)χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
3 κουταλιές της σούπας κανέλα
1 κουταλιά της σούπας γαρίφαλο
1 κκουταλιά της σούπας μπεικιν
1 κουταλιά της σούπας σόδα
ΣΙΡΟΠΙ ΚΡΥΟ
3 μισή κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Μιση κουπα χυμο πορτοκαλι
Ξυσμα απο πορτοκαλι (1κουταλια της σουπας)
1 ξύλο κανέλας
5 γαρίφαλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι για το τέλος
Λιγο αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα βάλουμε πρώτα να βράσει το σιρόπι μας για 5 λεπτά και θα το αφήσουμε να κρυώσει παρα πολυ καλα!!
Ξεκινάμε λοιπόν για τα πιο θεϊκά μελομακάρονα που φάγατε ποτέ!!!θα πάρουμε μια λεκανιτσα και θα βάλουμε πρώτα τον χυμό με την σόδα να αφρίσει,το λάδι,την ζάχαρη,το κονιάκ και με το χέρι μας θα ανακατέψουμε να λιώσουμε την ζάχαρη. Έπειτα θα προσθέσουμε την κανέλα,το γαρίφαλο,το ξύσμα,το σιμιγδάλι,το μπεικιν και σιγά σιγά το αλεύρι μας. Θα το ζυμώσουμε ελαχιστα και θα το αφήσουμε να ξεκουραστεί για καμιά ώρα. θα ανάψουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και θα στρώσουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας. Τώρα αρχίζουν τα ωραία!! Αν έχετε παιδάκια,εγγονακια βάλτε τα να σας βοηθήσουν!! Αυτές οι αναμνήσεις δεν ξεχνιούνται πότε!!! Εγώ τα μισά τα έκανα γεμιστά με καρυδιά,γκραμπερι και κάστανα. Η ποσότητα που θα παίρνετε θα είναι όπως είναι το μέγεθος από το μπαλάκι του γκολφ. Πλαθετε σε οβάλ σχήμα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού θα τα χαράξετε από πάνω και θα τα αραδιάσετε στο ταψί,όχι πολύ κοντά γιατί θα φουσκώσουν και λίγο. Θα τα ψήσετε για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα ξεφουρνίζετε θα τα ρίχνετε όπως είναι καυτά στο κρύο σιρόπι. Στο μουλτι θα χοντροτριψετε καρύδια για να πασπαλίσετε πάνω από τα μελομακάρονα σας!!!
Καλή απόλαυση ,καλά Χριστούγεννα και μην ξεχνάτε το νόημα των Χριστουγεννων είναι μόνο η αγάπη!!! Γι αυτό να την χαρίζετε απλόχερα!!! Και που ξέρετε κάποτε μπορεί να σας επιστραφεί πίσω!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου