ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1 τετράγωνο βούτυρο παγωμένο
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φαριναπ
Ενα σφηνακι κονιακ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
5 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και στο μουλτι τριμμένα
μίση κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά,το κονιακ και τις βανίλιες. Ρίχνουμε όπως είναι παγωμένο το βούτυρο και το χτυπάμε για 5 δευτερόλεπτα μέχρι να κοπεί σαν σχήμα ρεβιθιού. Έτσι θα πετύχουμε το τριφτό που θέλουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να γίνει η ζύμη μας σβολια σβολια. Τα μήλα μας τα έχουμε βάλει σ ένα τρυπητό να στραγγίζουν τα υγρά και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Θέλετε φόρμα,θέλετε πυρέξ,εγώ αυτή τη φορά τα έκανα στην φόρμα με τις 6 θέσεις. Χρειάστηκα 18 θεσούλες για αυτή τη δόση. Ότι και να χρησιμοποιησετε, θα βάλετε την μισή ζύμη κάτω ,από πάνω όλη την γέμιση και από πάνω το άλλο μισό της ζύμης. Θα ψήσετε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 1 ώρα για τα πυρέξ και 45 λεπτά για τα μικρά στις 6θεσιες φόρμες!!! Θα τρελαθείτε!!! θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας!!!
Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου