Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΧΑΛΒΑΣ
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλες κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1 μεγάλη κούπα ηλιέλαιο
2,5 κούπες μεγάλες ζάχαρη
4 κούπες μεγάλες νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 βανίλια, 1 ξύλο κανέλα
μισό πορτοκάλι και μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρντιζουμε το σιμιγδάλι μας με το λάδι μέχρι να ξανθίσει αρκετά. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, βανίλια,το ξύλο,πορτοκάλι, λεμόνι και στο τέλος το κονιάκ για 5 λεπτά. Ενώνουμε το σιμιγδάλι με το σιρόπι προσεκτικά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Μπορείτε να το βάλετε σε μπολάκια ,η σε φόρμα και να τα πασπαλίσετε με κανέλα. Το πορτοκάλι και το λεμόνι αν θέλετε τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα. Αλλιώς τα αφαιρείτε.
καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε να μοιράζετε την αγάπη σας!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου