Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020







 ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλα κρούστας


1 ποτήρι ηλιελαιο(270γρ.)

1 ποτήρι γιαούρτι

1 ποτήρι ζάχαρη

4 αυγά

2 βανίλιες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

1 φακελάκι μπεικιν


ΣΙΡΌΠΙ

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό 

1 ποτήρι χυμό από πορτοκάλι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 σφηνάκι κονιάκ

φλουδα απο λεμονι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά παίρνουμε ένα ταψί μεγάλο,μαδάμε τα φύλλα και τα αφήνουμε μια μέρα να ξεραθούν. Την άλλη μέρα λοιπόν το πρώτο πράγμα που φτιάχνουμε είναι το σιρόπι μας,θα ρίξουμε όλα τα υλικά μας και θα το βράσουμε για 10 λεπτά,στο τέλος θα ρίξουμε το μέλι, και θα το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη θα βάλουμε την ζάχαρη τα αυγά και θα τα χτυπήσουμε στο μίξερ. θα προσθέσουμε το λάδι, το γιαούρτι,το μπεικιν,το ξύσμα και τις βανίλιες. Μετα θα ρίξουμε τα ξερά φύλλα μέσα στην λεκάνη και θα ανακατέψουμε καλά με ενα κουταλι. Θα βουτυρώσουμε το πυρέξ και θα ρίξουμε το μείγμα μέσα και θα ψήσουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις το ξεφουρνισουμε ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να ποτίσει παντού.🌺

Καλη απολαυση και μην ξεχνατε η ζωη ειναι γλυκεια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου