Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ
όλα ξεκινησαν από την μανούλα μου
ΥΛΙΚΑ

750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
350 γρ. νερό χλιαρό
1φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι μπεικιν
  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού ζυμώσουμε πολύ καλά την ζύμη μας την αφήνουμε πάντα να ξεκουραστεί 1 ώρα. Τώρα ανάλογά τι σχέδιο πίτα θέλετε να κάνετε θα βάλετε το ανάλογο λιπαρό στοιχείο. Δηλαδή θέλετε στριφτάρια με χόρτα μαραμένα με αλάτι,θα ανοίξετε πολύ λεπτό φύλλο και θα πασπαλίσετε ελαιόλαδο. θέλετε να μοιάζει με σφολιάτα θα φέρετε ένα βούτυρο 250γρ σε θερμοκρασία δωματίου και θα χωρίσετε την ζύμη σε 2 φύλλα και θα αλοιψετε από μισό βούτυρο και  τα διπλώσετε σαν πακέτο και θα τα βάλετε στο ψυγείο για μια μέρα. Υπάρχουν πολλά σχεδία πίτας.Και πολλές διαφορετικές γεύσεις. Αγαπημένες κρεατόπιτα,παστουρμαδοπιτα,τυρόπιτα,πιπεροπιτα,σπανακόπιτα,μανιταροπιτα κ.α. Μια μέρα σε ένα βίντεο που θα ανεβάσω θα σας δείξω τον πιο εύκολο τρόπο ώστε να μην υπάρχει νοικοκυρά που δεν έχει κάνει πίτα δική της.

Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε να αγαπάτε ότι κάνετε!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου